dinsdag 29 maart 2022

Lentefeestje de Nieuwe Kethelpoort

Uitnodiging presentatie plannen voormalige LTS schoolgebouw Schiedam. Op dinsdag 19 april presenteren Maas Wijkontwikkeling en FSD de plannen voor de Nieuwe Kethelpoort (dNK) tijdens een lentefeestje op het schoolplein van het voormalige LTS schoolgebouw in Schiedam. Met dNK wordt een nieuwe stadsbuurt gecreëerd die de uitbreidingsbuurt Nieuwland via een groene as verbindt met het historisch hart van Schiedam. Een dynamische, sfeervolle wijk gelegen aan het water, vlak naast metrostation Parkweg

dNK bestaat uit drie pakhuizen met prachtige huurwoningen in het middensegment en een aantal vrije sector koopwoningen en een parkeergarage. Met dNK komt een groot aantal woningen beschikbaar in Schiedam voor mensen die bijvoorbeeld werkzaam zijn in de zorg en het onderwijs en wordt doorstroming bevorderd. 

Op de begane grond van de pakhuizen – die verwijzen naar het Schiedamse jeneverleden - komt een lobbyachtige ruimte met onder andere een gezellige bar en een kunstgalerie. De drie openbaar toegankelijke tuinen – waaronder een sport- en loungetuin - en de autovrije Meesterstraat maken het geheel tot een groene levendige plek waar het prettig wonen en leven is én die van waarde is voor de aanliggende wijk en stad.

Maas WijkontwikkelingFSD,  Groosman, Waal en Bosch Slabbers bundelden ruim een jaar geleden de krachten en werden uitgeroepen tot winnaar van de ontwikkelcompetitie voor de herontwikkeling van het voormalige LTS schoolgebouw.

Voor het lentefeestje zijn toekomstige bewoners, omwonenden en belangstellenden uitgenodigd. Zij kunnen tijdens de bijeenkomst in gesprek gaan met de ontwikkelaars, de architect, makelaar en landschapsarchitect. Er start op twee momenten een sessie: om 17.30 uur en om 19.30 uur.

Participatiebijeenkomst lentefeest dNK

Datum: Dinsdag 19 april 2022

Sessie 1 om 17.30 uur  - Sessie 2 om 19.30 uur

Locatie: Voormalige LTS, Meesterstraat te Schiedam (tegenover Het CON de Wereldschool Schiedam Meesterstraat 3119 PJ Schiedam)

Aanmelden kan via https://www.denieuwekethelpoort.nl/account/participatiebijeenkomst-19-april/

Terug naar overzicht