dinsdag 08 november 2022

Kleuren gevelstenen

Bij elk project is de gevel een toonaangevend onderdeel van de architectonische uitstraling. De keuze en kleur steen is dan ook erg belangrijk.  

Voor de Nieuwe Kethelpoort zijn wij op zoek naar diverse gevelstenen aangezien elk blok zijn eigen identiteit heeft. 

IJzer & Stoom
De Twee moderne pakhuizen markeren de verbinding tussen het historische centrum en de Monseigneur Nolenslaan. De pakhuizen hebben wij door middel van de participatiebijeenkomst de prachtige namen IJzer & stoom genoemd en zijn te herkennen als separate gebouwen, als familie van elkaar met eigen vormtaal. Met hun symmetrische voorname gevel staan ze prominent aan het water. De twee gebouwen zijn acht lagen hoog met een hoge plint. De plint vormt een belangrijk onderdeel in de overgang van de openbare ruimte naar een diversiteit van functies daarbinnen. Vanuit de balkons hebben alle woningen zicht op zowel Nieuwland als het historisch centrum van Schiedam.

De Kethel
Dit stedelijke blok is tweeledig opgebouwd: met een representatieve zijde aan de singel en met de 
parkeerhub aan de groene loper. Dit blok bestaat uit woningen (5 lagen) en een mobiliteit hub (4 lagen zonder dak). De mobiliteitshub, de gebouwde parkeervoorziening, is aan de noordzijde van het 
bouwblok gesitueerd. De entree van de hub bevindt zich aan de Schermerhornlaan. 

De Heren van Schiedam
Tussen de route Monseigneur Nolenslaan-centrum en de Schermerhornlaan worden grondgebonden 
woningen gesitueerd. Deze herenhuizen zorgen voor binding tussen bestaande en nieuwe bebouwing. De herenhuizen aan de groene Meesterstraat zorgen voor een vriendelijke woonwand met veel voordeuren aan de straat.

Terug naar overzicht